23/6/16

ΔΙΑΦΥΓΟΝ ΚΕΡΔΟΣ Επιτέλους



Πριν από λίγες βδομάδες είδα το γκρουπ στη συναυλία όπου παρουσίαζαν το άλμπουμ τους. Έχοντας «λιώσει» το σιντί τους (τους ευχαριστώ που μου το έδωσαν), μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι οι Διαφυγόν Κέρδος είναι ένα εκρηκτικό γκρουπ το οποίο βγάζει μια αφάνταστη ενέργεια, ειδικά βέβαια στις συναυλίες. Με ήχο που θα σας φέρει στο μυαλό γκρουπ όπως ήταν οι Green On Red, οι Fuzztones, οι Dream Syndicate κλπ, αλλά με μια γενική κατεύθυνση προς τον αυστραλέζικο ήχο, κατορθώνουν να δώσουν νέα πνοή στην ασθμαίνουσα σκηνή. Θυμηθείτε τους Fleshstones και το rnr πανδαιμόνιο που δημιουργούσαν! Κάτι ανάλογο κάνουν και οι Διαφυγόν Κέρδος!
Τραγουδάνε στα ελληνικά, ο στίχος ακολουθεί τη ροή της μουσικής και η ροή λέει φαν!!! 
Στα συν του γκρουπ η φωνή, αλλά πολύ περισσότερο ο ίδιος ο τραγουδιστής ο οποίος είναι τουλάχιστον χαρισματικός. Πράγμα σπάνιο για την ελληνική ανεξάρτητη rnr σκηνή. Πραγματικά, όταν τους είχα δει για πρώτη φορά πριν κάποια χρόνια είχα μείνει άφωνος με την αμεσότητα και την όλη παρουσία του στην σκηνή! Έπρεπε να στύψω τα ελάχιστα εγκεφαλικά κύτταρα που μου είχαν απομείνει τότε για να θυμηθώ κάτι ανάλογο αλλά θυμήθηκα ότι αυτό μου είχε συμβεί και με τον Δημήτρη Μπελενιώτη  των Cardinals.
Τα τραγούδια που με άγγιξαν περισσότερο; Σας ενδιαφέρει; Όχι; Ε, τότε θα σας πω ότι είναι τα επιδιορθωτής εξατμίσεων, έντονη διαμαρτυρία ενάντια σε μια μειοψηφία που εκμεταλλεύεται τη σωματική της ρώμη (κάπου στα μέσα του τραγουδιού κολλάνε για λίγο το Theyre gonna get you των Count 5), είναι δύσκολο το εύκολο κέρδος, λύκος μαύρος και ισχνός του πατέρα του καημός, νεκρική επιδρομή και χυμοφρουτίαση. Τέλος, νομίζω ότι πρέπει να αναφέρω ότι και οι διασκευές που επιλέγουν (εκτός του ότι του δείχνουν και το εξαιρετικό γούστο τους) είναι παιγμένες και αυτές καταπληκτικά, magic potion (Open Mind), police car (Deviants), love has no time (Miracle Workers) κλπ. Μην χάσετε την ευκαιρία να τους δείτε σε κάποιο λαϊβ τους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου